خدای من! گلهای آفتابگردان در روزهای ابری بلاتکلیفند مثل من و روزهای بی تو بودن...

قند و شکر ممنوع!
نظرات ()

قند و شکر برخلاف قندهای نشاسته ای موجود در نان، غلات، ماکارونی و غیره از گروه قندهای ساده ای هستند که امروزه کاربردهای زیادی در ترکیبات نوشیدنی ها و تنقلات و مواد غذایی شیرین دارند. مصرف به اندازه آنها به عنوان ارزان ترین منبع انرژی منجر به تأمین انرژی برای سلول های مغز می شود و از سویی زیاده روی در مصرف آنها منجر به بیماری هایی چون چاقی، دیابت، سرطان، ناراحتی های قلبی ـ عروقی و فساد و پوسیدگی دندان ها می شود.
▪ چاقی: مصرف قند و شکر تصفیه شده موجب می شود سطح قند خون به سرعت بالا رود. در این هنگام لوزالمعده شروع به ترشح انسولین برای تنظیم قند خون می کند و در نتیجه قند خون به سرعت پائین می آید. هنگامی که میزان قند خون در حال کاهش است، لوزالمعده نیز از ترشح انسولین باز می ایستد، اما این کار با سرعت لازم انجام نمی شود و در نتیجه ممکن است سطح قندخون از حالت اول هم کمی پائین تر بیاید. در این صورت ممکن است شخص احساس خستگی و بی حالی کند. برای رفع چنین احساسی، درمان ظاهراً خوشایند، مصرف مجدد قند است. خوردن بیش از حد میوه های پرقند نظیر موز، انجیر، زردآلو، انگور و خربزه نیز موجب افزایش تدریجی قند خون و اضافه وزن می شود، بنابراین متخصصان معتقدند برخلاف قند و شکر که از گروه قندهای ساده به شمار می روند، قندی که در نشاسته ها همچون نان، غلات، ماکارونی، برنج و سیب زمینی وجود دارد، آهسته وارد جریان خون می شود و در نتیجه انرژی شما ثابت تر باقی می ماند، لذا، غذاهای نشاسته ای غنی از فیبر مانند نان های سبوسدار (سنگک و جو) و همچنین حبوبات، سبزیجات و میوه جات کم شیرین را در رژیم غذایی خود وارد کنید تا از خطرات ناشی از اضافه وزن در امان بمانید.
▪ بیماری قلبی ـ عروقی: مصرف مواد قندی به مقدار زیاد موجب تجمع و تبدیل مازاد آن به چربی اضافه در خون می شود و رسوب این چربی ها در عروق تصلب شرایین را دربردارد، بنابراین اگر شما استفاده از قند را محدود کنید، احساس سبکی بیشتری خواهید داشت، چرا که مصرف قند به اندازه اندک هم کالری زیادی را تولید می کند.
▪ سرطان: مصرف بیش از حد شکر تصفیه شده، با تحریک تولید انسولین زمینه ابتلا به سرطان لوزالمعده را فراهم می کند. دانشمندان بین مصرف مواد شیرین و ابتلا به سرطان لوزالمعده رابطه مستقیمی یافته اند. بروز این سرطان در کسانی که حداقل دو بار در روز چای بسیار شیرین می نوشند تا ۹۰ برابر بیشتر است. همچنین مصرف بیش از حد قند، جذب پروتئین و مواد مغذی را مختل می کند و موجب سوء تغذیه و اختلال دررشد سلول های مغز می شود.
▪ پوسیدگی دندانها: بقایای حاصل از مصرف مواد قندی به وسیله باکتری های موجود در دهان تجزیه و تخمیر شده و به اسید تبدیل می شوند. اسید حاصله مینای دندان را تخریب کرده و منجر به سیاه شدن و فساد زودرس دندان ها می شود.
شیوع این عوارض در اثر مدرنیزه شدن جوامع و تغییر نامطلوب شیوه زندگی و به دنبال آن افزایش سطح بهداشت و سلامت جامعه و آگاهی های تغذیه ای، میزان تقاضا برای محصولات بدون کالری یا کم کالری نظیر شیرین کننده های مصنوعی را به عنوان جانشین و رقیبی برای قند طبیعی در تغذیه انسان افزایش داده است.

فاخره بهبهانی‎
مهندس علوم و صنایع غذایی



:: برچسب‌ها: قند, شکر, ممنوع, رژیم
نویسنده : در جستجوی رهایی
تاریخ : جمعه ٢٤ خرداد ۱۳۸٧
زمان : ٦:٠٥ ‎ب.ظ