خدای من! گلهای آفتابگردان در روزهای ابری بلاتکلیفند مثل من و روزهای بی تو بودن...

مصرف کم میوه عامل ۱۹ درصد سرطانهای دستگاه گوارش است
نظرات ()

یک کارشناس تغذیه با تاکید بر مصرف میوه در طول روز گفت: سالیانه ۲۱۷ میلیون نفر در اثر مصرف کم میوه در جهان می‌میرند.
علیرضا ابوالفضلی در این خصوص اظهار کرد: از آنجا که میوه‌ها دارای فیبر و سرشار از املاح و ویتامین‌ها هستند، بنابراین توصیه می‌شود روزانه ۲ تا ۴ واحد میوه در طول روز مصرف شود.
فیبرموجود در میوه‌ها از بروز سرطان‌های کولون، روده و دستگاه گوارش جلوگیری می‌کند
بیماران دیابتی در مصرف میوه‌هایی از جمله انگور، موز و خربزه محتاط باشند
سیب به لحاظ داشتن فیبرخوراکی در پیشگیری از بروز سرطان سینه و پروستات بسیار مفید است
وی افزود: میوه‌ها به لحاظ فیبرموجود در آنها برای جلوگیری از بروز سرطان‌های کولون، روده و دستگاه گوارش مفید هستند.
وی با بیان این که بیماران دیابتی باید در مصرف بیش از حد ۳ میوه از جمله انگور، موز و خربزه محتاط باشند، توصیه کرد: بیماران دیابتی می‌توانند از سیب به لحاظ دارا بودن پکتین موجود در آن استفاده کنند.
وی خاطرنشان کرد: میوه سیب به لحاظ داشتن فیبر خوراکی برای پیشگیری از بروز سرطان سینه و پروستات بسیار مفید است.
مصرف میوه‌های حاوی ویتامین c سبب افزایش جذب آهن دریافتی بدن می‌شوند
مصرف سالاد با آب لیمو بعد از غذا در افزایش جذب آهن موثر است
ابوالفضلی با اشاره به این که میوه‌های حاوی ویتامین c بهتر است بعد از غذا میل شود، توصیه کرد: مصرف میوه‌های حاوی ویتامین c سبب افزایش جذب آهن دریافتی بدن می‌شوند.
وی برای افزایش جذب آهن در بدن توصیه کرد: بهتر است افراد سالاد را ترجیحا با مقداری آب لیمو بعد از غذا میل کنند.
این کارشناس در ادامه تاکید کرد:‌ بیمارانی که ناراحتی کلیوی دارند از مصرف بیش از حد موز که دارای مقدار بالای پتاسیم است، اجتناب کنند.
مصرف کمپوت و ساندیس برای افراد دیابتی مضراست
استفاده از مرکبات، توت فرنگی، گوجه فرنگی و خربزه در کودکان یکسال باعث بروز آلرژی می‌شود
وی مصرف کمپوت و ساندیس و آب میوه های تجاری را برای افراد دیابتی مضر دانست و تصریح کرد: دیابتی‌ها نباید از این ماده غذای استفاده کنند؛ چرا که سبب افزایش قند خون در این بیماران می‌شود.
وی یادآور شد: مصرف میوه هندوانه در کودکان زیر یکسال به علت وجود رنگدانه‌های قرمز و همچنین میوه هایی مثل مرکبات، توت فرنگی، گوجه فرنگی و خربزه نیز در کودکان یکسال باعث بروز آلرژی و حساسیت شده و ممنوع است.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهرستان یزد بیان کرد: کودکان نباید در طول روز بیش از حد میوه مصرف کنند؛ چرا که این امر سبب کم اشتهایی آنها می‌شود.
مصرف میوه به لحاظ کالری بیشتر به جای وعده شام کاملا اشتباه است
مصرف کم میوه عامل ۱۹ درصد سرطانهای دستگاه گوارش است
وی گفت‌:‌ از آنجا که افراد بعضا به جای وعده شام از چند عدد میوه استفاده می کنند باید گفت این باور کاملا اشتباه است؛ چرا که مصرف چند میوه کالری بیشتری را در بدن ایجاد می‌کند. در حالی که مصرف نان و پنیر و یک عدد گوجه یا خیار سبز دارای کالری کمتری است.
وی توصیه کرد:‌ میوه‌های رنگی مثل سیب قرمز، انار به لحاظ دارا بودن بتا کاروتن از بروز سرطانها جلوگیری می‌کنند.
ابوالفضلی با اشاره به این که مصرف کم میوه عامل ۱۹ درصد سرطانهای دستگاه گوارش است، خاطرنشان کرد: ۳۱ درصد بیماریهای قلبی – عروقی و ۱۱ درصد سکته‌های مغزی در جهان ناشی از مصرف کم میوه است و همچنین سالیانه ۲۱۷ میلیون نفر در اثر کاهش مصرف میوه و سبزی می‌میمرند.
ابوالفضلی گفت: میوه‌ها چربی و پروتئین زیادی ندارند و انرژی آن به دلیل قند و کربوهیدراتهای آن است.
وی، یک قطعه هندوانه یا خربزه، ۱ عددسیب متوسط، ۳ عدد زردآلو، ۵ عدد گیلاس، ۱۵ حبه انگور، نصف لیوان آب میوه را هر کدام یک واحد میوه عنوان و توصیه کرد: ‌هر فرد بر حسب شرایطش باید روزانه ۲ تا ۴ واحد میوه مصرف کند.
این کارشناس تغذیه در پایان ضمن تاکید بر این که افراد نباید از آب میوه‌های تجاری به عنوان میوه طبیعی و صددرصد سالم استفاده کنند، توصیه کرد: این آب میوه ها به لحاظ افزودنی‌های موجود برای افراد چاق و مستعد اضافه وزن مضر بوده و در ردیف نوشابه‌ها محسوب می‌شوند.   
    
 
   خبرگزارى ایسنا 
 
 




:: برچسب‌ها: میوه, سرطان, سینه, لیمو
نویسنده : در جستجوی رهایی
تاریخ : دوشنبه ۱٧ تیر ۱۳۸٧
زمان : ۱٢:٥٥ ‎ق.ظ